AnnaLinea

Izdvojili smo za Vas: Privatni smještaj

Izdvojili smo za Vas: Izleti

perunov plakat

Mitsko povijesna staza Trebišće 22.06.2017.

Poštovani,

s radošću Vas pozivamo na prvu ovogodišnju planinarsku turu po “Stazi starih bogova”* (Mitsko-povijesna staza Trebišće-Perun) sljedećeg četvrtka, 22.06 s početkom u 10:30 kod rotora na ulazu u Mošćeničku Dragu.
Slikovit i napušten zaseok u u dubini Potoške drage** skriva tajnu o vječnoj bitki između Peruna i Velesa.
U planinarskoj ruti u trajanju od 6 do 7 sati (ovisno o raspoloženju polaznika) nudi se stručno vođenje kroz Potošku valu i priču dolaska naših slavenskih predaka na ovo područje.
Na putu do dva zaseoka na samoj litici kanjona, Detani i Potoki, čeka Vas objašnjenje o dolasku Slavena, njihovoj kulturi, dolasku i mitološkom svijetu, plod znanstvenih istraživanja o slavenskim narodnim pjesmama.
Nakon kraće stanke i punjenja boca s čistom vodom nastavlja se do Trebišća gdje nas dočekuje Teatar Perunika sa svojim mitološkim igrokazom. Zatim sljedi okrijepa s domaćim namirnicama i pićem te slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i slapovima, druženju, posjeti interpretacijskom centru, punjenju boca sa živom vodom profiltriranom kroz mahovinu i vapnenac.
kotizacija je po promotivnoj cijeni od 100 kn po osobi (malodobna djeca besplatno)
Povratak po dogovoru kako presudi većina sve do Sv.Petra gdje je istoimena i najstarija crkvica gdje se završava priča sa pokrštavanjem Slavena/Hrvata dva stoljeća nakon dolaska.
POLAZAK 10.30
DOLAZAK 17.30-18:00 (ili po dogovoru)
Poziv ture se nalazi u prilogu. S toga, zaokružite 22.06. sa Starim bogovima.
Nadamo se Vašem odazivu! Molimo Vas da proslijedite ovaj poziv.
Mario Zaccaria, stručni voditelj za razvojne projekte

Lokalna akcijska grupa “Terra liburna”