Biciklom na vrh Učke gore i barkom na more


Poštovani,

Novi turistički proizvod putničke agencije ANNALINEA d.o.o. podrazumijeva razvoj cikloturizma i biciklističkih tura zaleđem Liburnije i proplancima Učke, te otokom Cresom u cilju revitalizacije ruralnih područja Opatijske rivijere i pretvaranje istih u turističke destinacije zanimljive aktivnim turistima koji istovremeno konzumiraju sport, gastronomiju, kulturu i tradiciju. Ture su namijenjene grupama i individualcima, a samim karakterom poručuju visoku ekološku svijest, propagiraju zdravi život i štite baštinske potencijale područja Liburnije, Učke i otoka Cresa.

BICIKLOM NA VRH UČKE GORE

PROJEKT ZAPOČINJE 15. SVIBNJA A ZAVRŠAVA 30. RUJNA (4,5 MJESECA)
PODRUČJE PROVEDBE PROJEKTA: PLANINA UČKA, PROPLANCI ĆIĆARIJE, OBALA LIBURNIJE: (M.DRAGA, LOVRAN, OPATIJA), OTOK CRES.
CILJEVI: REVITALIZACIJA ZALEĐA LIBURINJE I PLANINE UČKE – OŽIVLJAVANJE PUTOVA, IZLETIŠTA, OBNOVA TRADICIJSKE I POVIJESNE BAŠTINE, PREZENTACIJA I PONUDA AUTOHTONE KUHINJE, RAZVIJANJE CIKLOTURIZMA NA BRDOVITIM PREDJELIMA UČKE, DOŽIVLJAJ OBALE BICIKLIMA, UKRCAJ BICIKALA NA TRADICIJSKE DRVENE BARKE NA JEDRA, PLOVIDBA PREMA CRESU I NASTAVAK TURE OTOKOM (DOŽIVLJAJ KULTURE, POVIJESTI, PRIRODE, TRADICIJE) – OŽIVLJAVANJE OTOKA I ZALEĐA LIBURNIJE KASNIH PROLJETNIH I RANIH JESENSKIH MJESECI, TURIZAM POSEZONE I PREDSEZONE.

OPIS PROJEKTA: PROJEKT (TURA) TRAJE SEDAM DANA. ZAPOČINJE U M. DRAGI U ORGANIZIRANIM GRUPAMA ILI INDIVIDUALNO OSVAJANJEM VRHOVA UČKE. ZAUSTAVLJANJE U SELIMA GDJE JE ORGANIZIRANA KUHINJA I NOĆENJE. DOŽIVLJAJ PRIRODE I TRADICIJE. NAKON TRI DANA ISTRAŽIVANJA UČKOM, POVRATAK MORU I UKRCAJ LJUDI I OPREME U BARKE. DOŽIVLJAJ I ZAUSTAVLJANJE NA OBALI (OPATIJA, LOVRAN, IKA, DRAGA..), ODLAZAK NA OTOK CRES BARKAMA, NASTAVAK TURE NA BICIKLIMA CIJELIM OTOKOM U TRAJANJU OD 3-4 DANA. DOŽIVLJAJ PRIRODE, POVIJESTI, KUHINJE, TRADICIJE. CILJEVI KOJI SE OSTVARUJU: REVITALIZACIJA ZALEĐA LIBURNIJE (UČKE I SVIH NJENIH POTENCIJALA), CRESA KAO OTOKA, OBILJEŽAVANJE BICIKLISTIČKIH RUTA, SPOJ SPORTA, KULTURE, NAČINA ŽIVLJENJA (TRADICIJA) I SUVREMENIH POTREBA LJUDI, NAGLASAK NA MJESECE U PRED I POSEZONI.